Abilica tränings-DVD gravid

 Abilica tränings-DVD gravid
Klicka för förstoring

På den här tränings-DVDn förklaras och demonstreras övningar som är speciellt anpassade för dig som är gravid. Det finns både övningar utan träningsutrustning samt effektiva övningar med pilatesboll och gummiband.

Som gravid bör du försöka undvika belastningsskador när du bär på en allt tyngre kropp. Och när barnet kommit är det skönt att ha en grundläggande styrka och bra kroppshållning. Gravida kvinnor i god form och som fortsätter att träna under graviditeten, får en lättare graviditet och en lättare förlossning. Det blir också lättare att hitta formen igen efter förlossningen.

Kvinnor bör alltid komma ihåg att träna bäckenbotten, både före, under och efter graviditeten. En stark bäckenbottenmuskulatur hjälper dig att förhindra urinläckage, vilket är ett vanligt problem hos kvinnor både under och efter graviditeten.

Under graviditetens första tredjedel är det många som mår illa och känner sig trötta och då kanske inte har någon större lust att träna. Under den mellersta tredjedelen avtar däremot ofta både trötthet och illamående och ännu har man inte blivit för tung och otymplig för att träna. Många kommer därför igång bra med träningen under den perioden. Under den sista tredjedelen blir man allt tyngre och magen är mer och mer i vägen. Det går bra att fortsätta att träna ändå men man får kanske reducera intensiteten och hoppa över övningar som känns obehagliga.

DVD:n innehåller 15 sköna och stärkande övningar för dig som är gravid.

Övrig utrustning som kan vara bra att ha om du vill genomföra alla övningarna, är en gymmatta, en exertube (gummiband med handtag) och en pilatesboll. (Bollen används i två av övningarna och exertuben i fyra).

 Abilica tränings-DVD gravid
Klicka för förstoring
   
   Recensioner  SEK:249:-
Kunder som har köpt den här produkten köpte också