Abilica balansboll / pilatesboll 65 cm (+DVD och Pump)

 Abilica balansboll / pilatesboll 65 cm (+DVD och Pump)
Klicka för förstoring
En pilatesboll/balansboll ger dig möjlighet till en lång rad övningar. Den är speciellt bra för ryggträning, stabiliseringsträning och balansträning.

BÄST I TEST enligt ICA-kuriren 2010 nr.5.

Bollen har en diameter från 55-65 cm och levereras med pump och tränings-DVD (med svensk/danskt/norskt tal) som grundligt går igenom 15 övningar du kan göra med bollen.

Bollen är tillverkad i "anti-burst" material och därmed explosionssäker. Materialet är också trögt och halkfritt.


Max personvikt: 165 kg
Tjocklek material: 3 mm

Rekommenderad storlek
Denna storlek passar dig som inte är längre än ca 165 cm. Är du längre så välj istället Balansboll / Pilatesboll 75 cm.

Det är i regel svårare och mer ansträngade att använda en stor boll. Storleken och svårighetsgraden kan också justeras en del genom hur hårt bollen är pumpad. Du ska kunna sitta på bollen utan att sjunka ner för djupt men det ska inte heller kännas för hårt. Mindre luft ger en mer stabil boll. Mycket luft gör att bollen rullar lättare och det kräver mer av användaren.

Många byter ut stolen mot en boll för att förebygga ryggont. Använder du boll istället för stol så jobbar du med ryggmusklerna utan att du tänker på det. Detta ger en ökad styrka i rygg och mage samt en bättre hållning.
Om du skall använda bollen som stol så behöver du rätt sitthöjd. Mät höjden när du sitter, höften ska vara i samma höjd eller något högre än knäet.
   Recensioner  SEK:349:-
Kunder som har köpt den här produkten köpte också