Ergobaby bärsele - Performance

 Ergobaby bärsele - Performance
Klicka för förstoring

PERFORMANCE - Tillverkad i ett extremt slitstarkt tyg i 100% polyester, som också andas extra bra. Den har även ett område med nättyg som håller barn och förälder svalare. Performance är selen för föräldrar som vill leva ett verkligt aktivit liv, oavsett klimat. Eller kanske för dig som bara råkar gilla färgen?! Selens axelremmar är inte lika tjockt vadderade som på originalmodellen och tar därmed lite mindre plats. Färg: blå.


Alla modeller passar kroppslängd från 150 cm upp till 190 cm och midjemått 65-110 cm. Modellen Performance har extra långa remmar, både axelremmar och midjebälte och passar därmed även dem som är längre än 190 cm och/eller har ett större midjeomfång än 110 cm. 

 
Ergonomi för både barnet och den som bär!

ERGObaby bärsele ger rätt sittposition för barnets höfter, bäcken och ryggrad. Den fördelar det mesta av barnets vikt på dess höfter och lår, eftersom barnet sitter i s.k grodposition. På det här viset minskar kompressionstrycket på barnets ryggrad. I bärselemodeller där barnet hänger med benen rakt ner, blir trycket på ryggraden betydligt större. För den som bär barnet fördelas barnets vikt på ett sådant sätt att större delen tas upp av höfterna, tack vare midjebältet som ska sitta så att det vilar på höfthöftbenskammarna. Detta avlastar axlarna till stor del, där man annars snabbt kan bli trött och öm. Eftersom du bär barnet nära kroppen och med större delen av vikten på dina höfter, avlastas din rygg mycket och du kan bära i timmar utan att bli trött/öm i ryggen. Axelremmar och midjebälte är breda och tjockt vadderade för att ytterligare öka komforten för dig som bär. Tre sätt att bära.

Bärselen kan användas på tre sätt. Du kan bära barnet mot din mage, din rygg eller din höft. Den enda position som inte är möjlig med ERGObaby är att bära barnet framåtvänt på magen. En del tycker att detta kan vara en nackedel men tänk på att det blir en större belastning för den som bär när barnet sitter i den positionen. Barnets tyngdpunkt hamnar längre ut ifrån kroppen och din rygg belastas i högre grad. Likaså blir ergonomin för ditt barn sämre, då den naturliga "grodpositionen" går förlorad.


Användning mm.

ERGObaby bärsele kan användas från 4 månader (5,5 kg) till 4 år (20 kg). Med spädbarnsinlägget kan selen användas redan från födseln. Spädbarnsinlägg säljes som ett separat tillbehör.
Selarna har en elastisk huva, smart nedstoppad i en liten ficka fram på bärselen. Att användas som skydd t ex vid amning, sovskydd, solskydd, vindskydd.

Tvättråd: 30 grader maskintvätt.

   Recensioner  SEK:1095:-