Ergonomisk sovkudde - Royal Rest Original

[Ergonimisk sovkudde - Royal Rest Original]
 Ergonomisk sovkudde - Royal Rest Original
Klicka för förstoring

 Royal Rest Original - En klassisk ortopedisk nackkudde tillverkad i högelastiskt  komfortskum som ger kraftfullt stöd med fördelaktiga egenskaper.

Allt-i-ett-kudden

Royal Rest kombinerar så många egenskaper som andra kuddar har enskilt, dvs. att det är en skuren kudde som har mycket god luftgenomströmning. Kudden har två olika höjder för att passa så många som möjligt, den har en kombination av mjuka och fasta material för att ge brastöd och den har samtidigt fjädrande stödkärna för att ge en bra avlastning.

Krav på ortopedisk kudde – en kombination av mjuka och fasta material för att ge bra stöd

Den allra största skillnaden mellan gjutna och skurna kuddar ligger i möjligheterna hur man kan uppnå de två viktigaste kraven på en ortopedisk kudde, nämligen att ge både avlastning och stöd samtidigt. Om kudden inte kan uppnå båda dessa egenskaper samtidigt fyller den inte sitt ortopediska syfte.

En gjuten kudde blir homogen, den har samma fasthet eller mjukhet i hela kudden. Detta innebär att man måste kompromissa redan från början – hur fast eller mjuk man vill ha kudden, eftersom hela kudden är av samma konsistens. Om man gör kudden för mjuk, så kollapsar den, vilket innebär ett för dåligt stöd. En för fast kudde ger visserligen bra stöd, men den upplevs ofta som för hård och känns tryckande.

Royal Rest är en beskuren kudde, vilket innebär en möjlighet att kombinera mjuka och fasta material för att uppnå både avlastning och stöd samtidigt. Patienter upplever Royal Rest som både mjuk, luftig och behaglig med ett fastare stöd i botten. Konstruktionen är i mjuk och luftig skumplast, med en fastare kärna, allt omgivet av ett supermjukt material.

 

Unik design – fjädrande stödkärna för att ge en bra avlastning

Förutom kombinationen av fasta och mjuka material är det viktigt hur själva stödkärnan fungerar. Om stödkärnan hade varit stående eller rund, så hade trycket gått rakt upp och hade då upplevts som lite för hård och tryckande. I Royal Rest ligger kärnorna diagonalt, lite snett för att få stödkärnan fjädrande, vilket medför att den böjer sig och ger ett följsamt stöd. Royal Rest upplevs följaktligen både stödjande och mjuk.

Royal Rest, anpassningsbar till två olika höjder

Varje enskild Royal Rest kudde har två olika höjder vilket ger ökad valmöjlighet.

Mått: 50 x 40 x 15/13 cm

   Recensioner  SEK:749:-
Kunder som har köpt den här produkten köpte också