Ergobaby bärsele - Original Svart/ camel

 Ergobaby bärsele - Original Svart/ camel
Klicka för förstoring

ORIGINAL - Storsäljaren och klassikern med slitstarkt tyg i 100 % bomull. Färg: svart/ camel (svart med beige huva).

Ergonomi för både barnet och den som bär!

Att bära på sina barn kan verkligen orsaka spännings- och smärttillstånd i kroppen. Det gäller att vara rädd om sig och tänka på hur man bär! ERGObaby bärsele ger rätt sittposition för barnets höfter, bäcken och ryggrad. Den fördelar det mesta av barnets vikt på dess höfter och lår, eftersom barnet sitter i s.k grodposition. På det här viset minskar kompressionstrycket på barnets ryggrad. I bärselemodeller där barnet hänger med benen rakt ner, blir trycket på ryggraden betydligt större. För den som bär barnet fördelas barnets vikt på ett sådant sätt att större delen tas upp av höfterna, tack vare midjebältet som ska sitta så att det vilar på höfthöftbenskammarna. Detta avlastar axlarna till stor del, där man annars snabbt kan bli trött och öm. Eftersom du bär barnet nära kroppen och med större delen av vikten på dina höfter, avlastas din rygg mycket och du kan bära i timmar utan att bli trött/öm i ryggen. Axelremmar och midjebälte är breda och tjockt vadderade för att ytterligare öka komforten för dig som bär. 


Tre sätt att bära.

Bärselen kan användas på tre sätt. Du kan bära barnet mot din mage, din rygg eller din höft. Den enda position som inte är möjlig med ERGObaby är att bära barnet framåtvänt på magen. En del tycker att detta kan vara en nackedel men tänk på att det blir en större belastning för den som bär när barnet sitter i den positionen. Barnets tyngdpunkt hamnar längre ut ifrån kroppen och din rygg belastas i högre grad. Likaså blir ergonomin för ditt barn sämre, då den naturliga "grodpositionen" går förlorad.


Användning mm.

ERGObaby bärsele kan användas från 4 månader (5,5 kg) till 4 år (20 kg). Med spädbarnsinlägget kan selen användas redan från födseln. Spädbarnsinlägg säljes som ett separat tillbehör.
Selarna har en elastisk huva, smart nedstoppad i en liten ficka fram på bärselen. Att användas som skydd t ex vid amning, sovskydd, solskydd, vindskydd.

Tvättråd: 30 grader maskintvätt.
   Recensioner  SEK:995:-