Svenska Spikmattan - Flex

 Svenska Spikmattan - Flex
Klicka för förstoring

Svenska Spikmattan Flex har mjukare piggar men går ändå på djupet. Speciellt bra för behandling av känsligare partier såsom axlar/nacke, stuss/ben eller för dig som vill ha en lite mildare behandling av ryggen.

Mått: 64x40 cm. Spikarnas höjd: 1,5 cm

Användarhandledning medföljer produkten.

5 års garanti.

Hur fungerar en spikmatta?
Smärta, psykisk, fysisk eller inflammatorisk stress ökar kroppens produktion av stresshormoner (adrenalin, kortisol och noradrenalin). En långvarigt förhöjd nivå av stresshormoner leder till förhöjt blodtryck, skapar muskelspänningar och gör oss mer smärtkänsliga. Höga nivåer av stresshormoner gör att oxcytocinhalten i kroppen sjunker. Ocytocin är kroppens "lugn-och-ro hormon", ett egenproducerat lyckopiller! Oxytocin frigörs när vi mår bra, vid massage, ammning, meditation eller när du gör något som du tycker om, går en promenad, dansar etc. Oxytocin höjer vår smärttröskel, sänker blodtrycket, dämpar oro och ångest och i stora doser kan det göra oss dåsiga. När oxcytocinhalten stiger, sjunker stresshomonhalten.

Spikmattans tryck mot ryggen tycks aktivera produktionen av de kroppsegna endorfinerna och oxytocinet. Genom att regelbundet ligga på spikmatta kan man höja sin smärttröskel och bli mer avslappnad. Om kroppen får chans till avslappning, har den större möjlighet att återhämta sig och läka.

Anvisning:
Ligg på spikmattan 20-40 minuter vid behov. Man kan använda spikmattan varje dag. Det ska göra "skönt-ont" för att effekt ska uppnås. Vi har alla olika smärttröskel och därför kan man behöva reglera hur hårt "spikarna" ska trycka. Detta kan du göra genom att ha olika tjocka lager tyg emellan spikmattan och huden. En del tycker att det känns bra att ligga direkt på spikmattan med bar hud och det är ingen fara att göra detta. Mattans spik är rundade i toppen och kan inte sticka hål på huden. Den som inte är fullt lika smärttålig, kan som sagt reglera med ett tunnare eller tjockare tyg emellan.

Viktigt!
Om du har känslig hud bör du alltid ha en T-shirt eller handduk emellan för att undvika klåda.
Personer med koagulationsdefekter (blödarsjuka) eller som går på blodförtunnande medicin (Waran, Klexan, Heparin) ska inte använda spikmatta då det finns stor risk för hudblödningar och blåmärken. Trombyl innebär dock ingen risk.
Gravida fram till 4.e månaden bör ej använda spikmatta, baserat på "försiktighetsprincipen".
Personer med MS, Parkinson eller epilepsi ska inte använda spikmatta när de är ensamma, eftersom spasm skulle kunna medföra stor skada.
Stå ej på spikmattor och ligg ej heller på magen.

Tillverkning/miljö: Svenska spikmattan tillverkas i Sverige av återvinningsbart material. TPE-plasten är en högkvalitativ plast som är livsmedelsgodkänd och innehåller ingen farlig PVC eller latex. TPE används även inom läkemedelsindustrin för hudnära material, så att man inte ska utveckla allergier.

   Recensioner  SEK:749:-
Kunder som har köpt den här produkten köpte också